Project LS Keerbergen I residentieel – interieur – binnenverlichting

Een totaalrenovatie in samenwerking met één van onze partners Artevida. Een totaalrenovatie want werkelijk alles werd gestript binnen in de woning. We zijn vroeg mee in dit project gestapt waardoor we veel vrijheid kregen. Samen met de klant en de interieurarchitect gingen we op zoek naar de juiste verlichting om het geheel een nieuwe, frisse toets te geven. Zowel “eye-catchers” in de vorm van pendelarmaturen, als functionele verlichting door het gebruik van kwalitatieve, esthetische inbouwspots, als verborgen ledverlichting in het bureel, nachthall en ontspanningsruimte.

In de inkomhall, eetkamer en keuken hebben we de Kelly-familie van Studio Italia Design toegepast. Bij het binnenkomen heb je de compositie van de “spheres”, via de dubbele glazen deur zie recht op de eettafel waar we de “Dome” variant hebben gebruikt. Zo kan je het geheel in 1 blik aanschouwen en zie je dat de 2 lichtpunten mekaar perfect aanvullen.

In de nachthall van de woning waren geen lichtpunten aanwezig. Om deze zone, zonder te ingrijpende werken, toch van de nodige verlichting te voorzien hebben voor indirecte ledstrips geopteerd. Zodoende kunnen we voornamelijk dankzij reflectie de zone alsnog juist uitlichten. Ook hier kan er dan met de aanwezige dimfunctie de juiste sterkte worden gekozen. Voor het bureel was een gelijkaardige benadering aan de orde, met het verschil dat een werkplek wel directe verlichting vraagt. Door deze in te werken in het plafond krijg je een open ruimte waar de tafellampen dan weer het esthetische luik voor hun rekening nemen. De ontspanningsruimte was de leukste ruimte om in te vullen. Enerzijds was er de bar die we heel luchtig en ‘cosy’ wilden maken, anderzijds hadden we “tv-hoek” waar we rekening hielden met een plafond op nokhoogte. Beiden werden anders ingevuld, maar telkens met armaturen uit glas om het luchtig te houden. In de bar werkten we met het mondgeblazen glas van Brokis, aangevuld met een dubbele ingebouwde ledstrip om de “rockwall” te accentueren. In de zithoek is het glas van de “Rain” alsof er regendruppels vanuit de nok naar beneden dwarrelen. Om de hoogte toch in de verf te zetten hebben we met uplichters aan de wanden gewerkt, mede om ook geen storende reflectie te hebben op het beeldscherm. Beide zones worden uiteraard ook gedimd om de juiste sfeer te bekomen.

Een fantastisch project met nog fantastischere eigenaars waar we ondertussen ook de tuinverlichting hebben mogen realiseren.